blog khas ilmu copywriting:

Hi, saya Faris Osman. Copywriter Anda!

Pernah bekerjasama dengan:

Blog Ini Tentang Apa?

Blog ini adalah himpunan pengalaman saya menjadi copywriter untuk lebih 42+ industri bisnes di Malaysia. Anda boleh cari ilmu-ilmu percuma tentang menjual di online dalam blog ini.

Faris Osman
Cara Paling Mudah Naikkan Closing Rate

“Bagaimana cara nak tarik prospek berkualiti supaya closing rate dapat dinaikkan?” Ini dia cara nak mudahkan tim sales buat banyak jualan dan keuntungan dapat dinaikkan. Hai semua, hari ini saya nak kongsikan ilmu copywriting simple dan actionable. “Kira lepas anda baca, boleh terus amal.” Ilmu yang saya nak kongsikan ini,

Faris Osman
Headline Masalah vs Headline Offer: Mana Lebih Padu? Lihat Data Kajian Ini!

Saya mulakan artikel kali ini dengan bertanya anda satu soalan: “Anda rasa tulis headline ini, senang ke susah?” Jawapannya, mestilah bergantungkan. Orang yang dah biasa menulis, mesti kata senang. Orang yang baru menulis, mesti kata susah. Setuju? Cuma bagi saya yang memang dalam bidang copywriting ni. Jawapan untuk soalan ini,

Faris Osman
[5 Checklist] – Kenapa Prospek Diam Bila Tahu Harga?

“Saya dah cerita semua. Bila tahu harga terus senyap. dah follow up pun masih tiada jawapan. Macamana ya? Ada cadangan tak?” – Fans Mazhab Copywriting. Jika anda guna iklan berbayar (spesifiknya Facebook Ads) & masih close sales guna Whatsapp, ini 5 benda yang anda kena semak. Kita mulakan dengan …

Faris Osman
Cara Tulis Copywriting Yang Selamat Dari Kena Disapproved

Baru-baru ini, berita tentang akaun iklan kena flagged kembali lagi. Bukan big player jer kena. Ramai juga peniaga online kecilan yang terkena tempiasnya. Lebih menyeramkan, akaun iklan mereka di flagged (banned, blocked) tanpa notis. Dah la sales 90% dari Facebook Ads. Berdasarkan pemerhatian kami di Team Fames, majoritinya disebabkan copywriting yang langgar

Ada apa-apa soalan:

Sila Emelkan Soalan Anda ke:

mazhabcopywriting@gmail.com

Scroll to Top